Het ontstaan van de foodtruck

Het ontstaan van de foodtruck.

Na jaren lang aan ijsmachines gewerkt te hebben werd de verleiding erg groot om zelf ook over een foodtruck  met ijsmachine te beschikken en een ijspaleis te starten. Dit doen we vanuit Lutjegast provincie Groningen. U kunt ons regelmatig vinden in noord Nederland.

De eerste serieuze markt deden we met deze partytent. Maar dit was erg bewerkelijk en al snel volgde de onderstaande foodtruck. Vanuit hier verkochten we alleen maar softijs en milkshakes.

Omdat het assortiment uit te kunnen breiden was een grotere verkoopkraam nodig. Hierin hebben we naast de ijsmachine ook een slushmachine en een frituur. Afhankelijk van het evenement passen we de foodtruck aan om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De passie voor ijs is groot. Om het lekkerste ijs te maken gebruiken wij een softijsmachine. De eenvoudige machine werkt zonder pompen. Zo wordt de ijsmix op een vriendelijke wijze tot softijs gemaakt. We kunnen ca 300 ijsjes per uur maken. Omdat de machines op 230 volt werken kunnen we overal ingezet worden. Ook kiezen we er voor om het ijs niet te pasteuriseren maar de machine na elk evenement schoon te maken blijft het softijs vers en behoud de mix zijn smaak en komt hij het meest tot zijn recht.

De milkshakes maken we in een blender, met een goede siroop en volle melk toegevoegd aan het softijs geeft dit een ambachtelijk lekkere milkshake.

Het pakket breid zich steeds meer uit. Zo is er een slush machine bijgekomen. En speciale limonade wordt hierin bevroren waardoor er een ijskoude drank ontstaat.

De ingebouwde frituur zorgt er voor dat er volop gebakken kan worden. Door te kiezen voor een kiremko hr met 3 mandjes hebben we een krachtpatser die circa 90 kg patat kan bakken in een uur.

Zo kunnen wij u op uw feest, evenement of festival kunnen we de gasten voorzien van softijs, milkshakes, slush, ( verse ) friet en snacks.